Регистрация

Агнешки кюфтенца със зеленчуци по провансалски

Автор:
irina
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
895
Оцени рецептата

450 г агнешка кайма

1 голямо яйце

2 с.л. галета

1 1/4 ч.л. сол

1 ч.л. розмарин

Няколко капки лют сос

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан на кръгчета

2 големи скилидки чесън, счукан

225 г тиквички, нарязани на филийки

410 г консерва домати

450 г цели домати, отцедени, консерва

 

Смесете каймата, яйцето, галетата, 1 ч.л. сол, 3/4 ч.л. розмарин и лютия сос в купа. Оформете 8 кюфтенца. Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Добавете кюфтенцата и гответе по 2 мин. от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица. Добавете лука и чесъна в мазнината от тигана. Гответе на умерен огън, докато лукът стане златист, като се разбърква от време на време. Добавете тиквичките и доматите. Поръсете с останалата сол и розмарин. Покрийте и оставете да къкри 10 минути или докато тиквичките омекнат. Добавете картофите и покрийте с кюфтенцата. Покрийте с капак и сгорещете. Поръсете с магданоз. Поднесете.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта