Агнешки кюфтенца със зеленчуци по провансалски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г агнешка кайма
1 голямо яйце
2 с.л. галета
1 1/4 ч.л. сол
1 ч.л. розмарин
Няколко капки лют сос
1 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан на кръгчета
2 големи скилидки чесън, счукан
225 г тиквички, нарязани на филийки
410 г консерва домати
450 г цели домати, отцедени, консерва
Смесете каймата, яйцето, галетата, 1 ч.л. сол, 3/4 ч.л. розмарин и лютия сос в купа. Оформете 8 кюфтенца. Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Добавете кюфтенцата и гответе по 2 мин. от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица. Добавете лука и чесъна в мазнината от тигана. Гответе на умерен огън, докато лукът стане златист, като се разбърква от време на време. Добавете тиквичките и доматите. Поръсете с останалата сол и розмарин. Покрийте и оставете да къкри 10 минути или докато тиквичките омекнат. Добавете картофите и покрийте с кюфтенцата. Покрийте с капак и сгорещете. Поръсете с магданоз. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ