Регистрация

Бял шоколадов мус

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
1250
Оцени рецептата

1 ч захар

1/2 ч вода

8 големи белтъка

6 жълтъка

1 с.л. бял ром

450 г бял шоколад, разтопен

Гъста сметана

Малиново пюре

 

В тенджера загрейте захарта и водата, докато сместа образува мека топка. Сложете белтъците в купата на миксера и ги разбийте, докато се образуват средно твърди връхчета. Добавете захарта и водата от тенджерата при белтъците и продължите да разбивате за кратко, докато се образува твърд целувчен крем. Поставете жълтъците в метална купа и ги разбъркайте с телена бъркалка на котлона. Добавете рома при жълтъците, като продължавате да разбивате на огъня. Прибавете жълтъците в белтъците. Прибавете разтопения шоколад в яйчената смес. Оставете в хладилника в продължение на 3 до 4 часа.





Виж още от категория "Шоколад"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта