Регистрация

Фетучини със скариди и лук

Автор:
yordanka
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
608
Оцени рецептата

115 г пресни фетучини

2 ч.л. пресен джинджифил, нарязан фино

2 стръка зелен лук, ситно нарязан

2 с.л. орехи, ситно нарязани

1 ч.л. фъстъчено олио

12 сварени скариди, без опашките

1 ч.л. чили сос

1 ч.л. соев сос

1 ч.л. чесън, счукан

1 ч.л. сусамово олио

 

Сложете голяма тенджера с вода да заври. Поставете джинджифила, зеления лук и орехите в кухненски робот и ги нарежете. В купа, смесете чили соса, соевия сос, чесъна и сусамовото олио. Почистете скаридите и махнете опашките. Когато водата заври, добавете пастата и оставете да къкри 2 - 3 минути, докато поомекне. Междувременно, сгорещете тиган и го намажете с фъстъчено олио (или рапично). Добавете нарязаните в блендера съставки, след това скаридите. Отцедете пастата. Добавете я в тигана. Смесете с продуктите за чили соса. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта