Регистрация

Пене с провансалски патладжан и сладки пиперки

Автор:
Юлия
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
1267
Оцени рецептата

2 средно големи патладжана, нарязани на 2,5 см кубчета; небелени

1 ч зехтин

Сол

2 средно големи глави лук, нарязан на филийки

3 сладки чушки, червени, зелени или жълти, или смес; нарязани на тънки филийки

4 скилидки чесън, счукан

Прясно смлян черен пипер

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

2 ч.л. сушени провансалски подправки

450 г паста пене

1 1/2 ч наситнен пресен босилек

Няколко листа пресен босилек

 

1. Поставете кубчета патладжан в плитка тавичка, смесете с 1/2 чаена чаша зехтин, поръсват се със сол на вкус и се пекат във фурната на 200 градуса, докато омекнат, но все още са запазили формата си, около 30 минути. Заделете да се охлади.

2. Сгорещете 1/4 чаша зехтин в голям тиган. Добавете лука и чушките и гответе на много слаб огън, докато зеленчуците поомекнат добре и са леко карамелизирани, около 35-45 минути. Добавете чесъна и солта и черен пипер на вкус; гответе още пет минути.

3. Смесете останалата 1/4 чаша зехтин, лимоновия сок, подправките и сол и черен пипер на вкус. Разбийте и заделете.

4. Сварете пенето в 4 литра вряща вода до степен ал денте. Отцедете и изплакнете добре в студена вода, след това отцедете отново. С остър нож, срежете по диагонал и напречно всяко парче паста наполовина. В голяма купа, смесете с лучената смес и заделения дресинг.

5. Смесете кубчетата патладжан и нарязания босилек с пастата. Украсете с листа босилек.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта