Регистрация

Паста салата с френско грозде, маслини и кедрови ядки

Автор:
blazheva
|
Дата:
24 Aug
|
Видяна:
1126
Оцени рецептата

450 г паста пене

1 скилидка чесън, нарязана на четвъртинки

1 ч.л. сол

1 ч пресен магданоз

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч винен оцет

1/2 ч.л. къри на прах

1 ч.л. захар

3/4 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. пипер

1 ч зехтин

1 глава червен лук, ситно нарязан

1 ч нарязани маслини Каламата (без костилка)

2/3 ч сушен касис

2/3 ч препечени кедрови ядки

стръкчета пресен магданоз

чери домати

 

Сварете пастата в голяма тенджера вряща подсолена вода, до степен ал денте, като се разбърква от време на време. Отцедете. Изплакнете със студена вода; отцедете добре. Прехвърля се в купа. Междувременно смесете чесъна и солта в блендера. Добавете 1 чаша магданоз и пюрирайте. Добавете лимоновия сок, оцета, кърито, захарта, кимиона и черния пипер. Докато машината работи, постепенно добавете зехтина през подаващата тръба на тънък постоянен поток. Полейте пастата с дресинга. Добавете лука, маслините, стафидите и кедровите ядки при пастата и разбъркайте. Овкусете с пипер. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа. Украсете с пресни стръкчета магданоз и чери домати и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта