Регистрация

Паста с патладжани и аспержи

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
05 Aug
|
Видяна:
1489
Оцени рецептата

450 г патладжан - измит и нарязан на филийки с дебелина 1 см, небелен

2 червени чушки - печени, обелени и без семената

250 г аспержи - почистени, сварени и нарязани на парчета от по 2,5 см

900 г бакла, белена

450 г паста оречиете

Сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

4 с.л. зехтин

3 скилидки чесън - обелен и нарязан

 

Намажете нарязания патладжан с част от зехтин и се поръсва със сол и пипер на вкус. Изпечете патладжана от двете страни, като го обърнете веднъж, докато омекне и е с приятен кафяв цвят. Нарежете на големи кубчета и оставете настрана. Нарежете чушките на средно големи ленти и оставете настрана. Сварете аспержите в леко подсолена вода за около 4 минути. Отцедете и оставете да се охладят. Нарежете аспержите на парчета от по 2,5 см и оставете настрана. Обелете баклата. Сварете пастата в кипяща, леко подсолена вода. Разбърквайте добре и често, за около 8 минути или по-малко (пастата трябва да е ал денте). Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и когато се сгорещи, добавете чесъна. Запържете чесъна за около 1 минута или докато стане леко златист. Добавете патладжана, чушките, аспержите, баклата и малко сол и пипер на вкус. Оставете сместа да ври за около 3 минути на умерен огън. Когато пастата е готова, отцедете всичко, но заделете малка част от течността. Добавете пастата в тиган с другите съставки и разбъркайте добре. Сервира се много горещо.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта