Регистрация

Паста със стриди и скариди

Автор:
lazova
|
Дата:
24 Aug
|
Видяна:
1405
Оцени рецептата

2 с.л. фъстъчено олио

2 с.л. брашно

1 средно голяма глава жълт лук, нарязан фино

1 ч.л. пюре от аншоа (по желание)

3 ч лека сметана

2 капки сос Табаско

1 ч.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. мащерка

450 г малки стриди

450 г скариди, сурови и обелени

225 г сварена паста

4 стръка зелен лук, нарязан, за украса

 

Загрейте голям тиган и добавете олиото. Добавете брашното и гответе тази смес, докато стане с цвета на светло фъстъчено масло, като внимавате да не го изгори. Добавете лука и сотирайте до омекване. Добавете пюрето от аншоа и сметаната, като се разбърква внимателно, за да избегнете образуването на бучки. Оставете леко да къкри и добавете соса табаско, соса Уорчестър и мащерката и оставете да къкри за 10 минути. Добавете стридите и скаридите и сгорещете за няколко минути. Не гответе твърде дълго. Добавете сол и черен пипер на вкус и сервирайте върху гореща паста. Гарнира се със ситно нарязан зелен лук.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
162
4 мн. добре
14
3 става
11
2 едвам
3
1 трагедия
2
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта