Регистрация

Фетучини с аспержи, шиитаке и пушен бекон

Автор:
Жана
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
895
Оцени рецептата

170 г пушен бекон или панчета, нарязан на кубчета 4 с.л. зехтин

170 г гъби шиитаке, нарязани на филийки

450 г аспержи, нарязани на дължини от по 5 см

340 г прясна паста фетучини

1 с.л. прясна мащерка, нарязана фино

2 с.л. пресен риган, нарязан фино

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Запържете бекона в тиган, докато стане хрупкав, извадете в чиния. Отлейте излишната мазнина, след което добавете зехтина в тиган и запържете гъбите до омекване. Бланширайте леко аспержите. Сварете пастата за кратко в кипяща подсолена вода. Отцедете пастата и смесете с аспержите, бекона, гъбите шиитаке и пресните билки. Поръсете със сол и пипер. 





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта