Регистрация

Традиционна лазаня

Автор:
hodjeva
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

225 г кори за лазаня

За соса Болонезe:

1 глава лук, нарязан на кубчета

1/2 морков, нарязан на кубчета

1/2 стрък целина, нарязана на кубчета

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. масло

225 г смляно свинско

1/3 ч сухо бяло вино

1/3 ч пълномаслена сметана

1/8 ч.л. индийско орехче, настъргано

6 пресни домата

Сол

Пипер

Сос бешамел:

3 с.л. масло

1/4 ч брашно

2 ч мляко

Сол

Пипер

3/4 ч настърган пармезан

 

За соса Болонезе:

Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете каймата и гответе, докато вече не е розова, около 3 минути. Добавете лука, морковите и целината и задушете, като разбърквате често, докато омекнат - около 5 минути. Добавете чесъна и задушете още 1 минута. Добавете виното, като се разбърква с дървена лъжица, за да се деглазира тиганът; оставете да къкри, докато се редуцира наполовина, около 15 минути. Добавете сметаната и индийското орехче; оставете да къкри, докато се сгъсти, около 5 минути. Прибавете доматите и сока, натрошете с дървена лъжица. Покрийте и варете на слаб огън за 2 часа, като разбърквате от време на време. Поръсете със сол и пипер. За соса бешамел:

Разтопете маслото на слаб огън в голяма тенджера. Добавете брашното и гответе 1 минута. Добавете млякото и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато. Намалете огъня и поръсете със сол и пипер. Оставете на слаб огън за 20 минути. Сварете пастата в голяма тенджера с вряща, подсолена вода, докато омекне, около 3 минути за прясна паста. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Изсипете тънък слой сос Болонезе на дъното на тавичка. Подредете слой паста отгоре. Изсипете 1/3 от соса Болонезе и след това 1/3 от бешамела. Поръсете с 1/4 ч настърган пармезан. Повторете с още два слоя, като завършите със сирене.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта