Регистрация

Спаначена лазаня

Автор:
desislavva
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
551
Оцени рецептата

3 с.л. олио

225 г кори за лазаня

2 скилидки чесън, счукан

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 домата, нарязани

10 гъби, нарязани на филийки

1/2 ч.л. риган

1/2 ч.л. босилек

1/2 ч.л. розмарин

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

450 г добре измит спанак

1 чаша извара

1/2 ч настърган пармезан

225 г настъргана моцарела

 

Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 180ºС. Сгорещете мазнината в голям тиган и запържете лука, чесъна, доматите и гъбите. Когато лукът стане прозрачен, добавете подправките. Нарежете спанака и го добавете в тигана и разбъркайте, докато поомекне. Оставете да заври на слаб огън. Заделете 1/2 ч моцарела; в голяма купа смесете сирената. Изсипете зеленчуците в сместа със сирене и разбъркайте добре. Подредете на слоеве корите лазаня, зеленчуците и сирената в правоъгълна тавичка. Покрийте със заделената моцарела и се пече 30 мин. Оставете да престои 5-10 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта