Регистрация

Спагети „Путанеска”

Автор:
трайкова
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
666
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

1 голяма скилидка чесън, обелен

6 филета аншоа, отцедени

3 ч.л. каперси

1/8 ч.л. едросмлян червен пипер

20 черни маслини, без костилка

1 малка връзка пресен босилек

790 г домати от консерва, отцедени и натрошени

1/2 ч фино нарязан магданоз

340 г спагети

Настърган пармезан

 

Загрейте зехтина на слаб огън в голям тиган. Добавете чесъна и намачканата с вилица аншоа и се разбърква, докато почти се разтвори, за около 5 минути. Добавете каперсите, червения пипер и маслините; гответе 1 минута. Добавете босилека и доматите и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10-12 минути. Добавя се малко от запазения сок, ако сместа е прекалено суха. Сваля се от огъня и се добавя магданозът. Изсипете соса върху сварената паста. Поднесете с пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта