Регистрация

Соцспагети с кренвирши и домати

Автор:
ivanka
|
Дата:
29 Sep
|
Видяна:
1286
Оцени рецептата

Може тази рецепта да няма общо с модерната кулинария, но едно време в студентските години си решавахме лесно, бързо и евтино проблема с глада. Пък и е вкусно, ако не проявявате прекалена придирчивост.

Необходими продукти:

1/2 опаковка спагети

2 кренвирша

2 домата

чубрица (или босилек)

2 с.л. олио

1 глава лук

100 г кашкавал

кетчуп или лютеница за обогатяване на соса

сол

Начин на приготвяне:

Доматите се обелват и рендосват, лукът се наситнява, а кренвиршите се обелват и нарязват на малки кубчета. Сгорещява се олиото в тиган, а през това време на втория котлон се пускат 2 литра вода да заврят. В горещото олио се запържва лука, добавят се доматите, а след като се сгъсти сосът, се изсипват и кренвиршите. Готви се 7-8 минути на умерен огън, като се добавя сол и чубрица или босилек.

Във врящата вода се добавя 1 с.л. сол и се слага пастата. Вари се според указанията на опаковката. Кашкавалът се рендосва. Готовите спагети се отцеждат от водата и се разпределят в 2 големи чинии. Добавя се бучка масло или се покапва с друг вид мазнина. Отгоре се поръсва кашкавалът и се разбърква. На финала се разпределя запръжката и се добавя лютеница или кетчуп.

Разбърквате и хапвате.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта