Регистрация

Скариди в шампанско сос с паста

Автор:
Юлия
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
732
Оцени рецептата

1 ч нарязани гъби

1 с.л. зехтин

450 г средно големи скариди, небелени

1 1/2 ч шампанско

1/4 ч.л. сол

2 с.л. нарязан див лук

2 малки домата, нарязани на кубчета

1 ч сметана

450 г спагети

3 с.л. нарязан магданоз

 

Задушете гъбите в тенджера в сгорещения зехтин над средно-висока температура. Гответе само колкото гъбите да пуснат течността си и оставете да се изпари. Извадете и оставете настрана. В същата тенджера, смесете скаридите, шампанското и солта. Сгорещете на силен огън. Оставете да заври. Веднага извадете скаридите с решетъчна лъжица. Заделете. Добавете нарязаните лук и домати за течността от готвенето. Оставя се да ври на силен огън, докато течността се редуцира до около 1/2 чаша, около 8 минути. Когато течността се редуцира, добавете 3/4 чаша сметана и се вари 1 до 2 минути, докато леко се сгъсти. Добавете скаридите и гъбите в соса и варете, само докато се сгорещят. Опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Сварете спагетите според указанията върху опаковката. Отцедете и върнете в съда. Покрийте с останалата сметана и магданоза. Сложете в 4 чинии за сервиране. Полейте със соса и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта