Регистрация

Скариди в гръцки доматен сос с фета

Автор:
любомира
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
874
Оцени рецептата

680 г големи скариди, белени и почистени

1/2 ч миден сок или рибен бульон

225 г сирене фета, натрошено

2 ч гръцки доматен сос

За гръцкия доматен сос:

3 с.л. зехтин

1 глава лук; обелен и нарязан едро

1 скилидка чесън, счукан

5 зрели домата, обелени и нарязани

2 с.л. нарязан магданоз

2 ч.л. сушен риган

1 ч сухо червено вино

1 консерва (225 г) доматен сос

1/4 ч.л. смляна канела

1/8 ч.л. бахар

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер

 

На гръцкия доматен сос: Сгорещете зехтина в голям железен тиган; задушете лука и чесъна, докато са прозрачни. Добавете доматите, магданоза и ригана. Варете покрито на слаб огън, докато доматите омекнат, около 20-25 минути. Добавете останалите съставки и гответе още 20 минути. Смесете 2 чаши от соса със сока от миди. Поставете скаридите на дъното на подходящ тиган. Покрийте със соса и с фета. Поставете тиган на силен огън и оставете да заври покрито. Намалете огъня и варете на слаб огън до готовност на скаридите- около 8-10 мин. Свалете капака, разбъркайте и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта