Ризото с печени гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малка глава лук, ситно нарязан
300 г ориз
15 г масло
1 1/2 дл сухо бяло вино
8 до 10 дл пилешки бульон, врящ
50 г настърган пармезан
10 г масло
За гъбената смес:
375 г пресни гъби
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, фино нарязан
За украса:
Магданоз, стръкчета
Запържете леко ориза и лука в масло. Добавете бялото вино и около 1/4 от пилешкия бульон. Оставете ориза да къкри непокрит, докато излишната течност се изпари. Продължете тази процедура, докато останалият бульон свърши. Разбърквайте често. Общото време за готвене е 20-25 мин. Добавете сиренето и маслото. Изплакнете и подсушете гъбите. Запържете до кафяво в зехтин. Добавете чесъна. Покрийте ризотото с гъбите и със стръкчета магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ