Регистрация

Ризото с печени гъби

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
535
Оцени рецептата

1 малка глава лук, ситно нарязан

300 г ориз

15 г масло

1 1/2 дл сухо бяло вино

8 до 10 дл пилешки бульон, врящ

50 г настърган пармезан

10 г масло

За гъбената смес:

375 г пресни гъби

1 с.л. зехтин

1 скилидка чесън, фино нарязан

За украса:

Магданоз, стръкчета

 

Запържете леко ориза и лука в масло. Добавете бялото вино и около 1/4 от пилешкия бульон. Оставете ориза да къкри непокрит, докато излишната течност се изпари. Продължете тази процедура, докато останалият бульон свърши. Разбърквайте често. Общото време за готвене е 20-25 мин. Добавете сиренето и маслото. Изплакнете и подсушете гъбите. Запържете до кафяво в зехтин. Добавете чесъна. Покрийте ризотото с гъбите и със стръкчета магданоз.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта