Равиоли с морски дарове и портокалово-шафранов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
340 г скариди, небелени
340 г камбала
900 г миди
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сушен риган
1 с.л. магданоз, нарязан фино
Прясно смлян черен пипер
2 ч бяло вино
2 скилидки чесън
Подправки за риба
За соса:
2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета
10 скилидки чесън, счукан
Черупките от скаридите
12 домата, обелени и нарязани
Кората и сокът на 2 портокала
1 ч.л. конци шафран
1 ч бяло вино
2-3 стръка прясна мащерка
2 дафинови листа
6 цели зърна черен пипер
3 с.л. зехтин
Бульон от миди
3-4 с.л. оризово брашно
Почистете скаридите старателно, като заделите черупките. Поширайте скаридите в добре подсолена вода, заедно с подправките. Отстранете течността. Поширайте рибата във виното до стягане. Не гответе прекалено дълго. Задушете мидите в бяло вино и чесън. Извадете от черупките и заделете течността. Оставете по-малките миди цели, а големите нарежете едро. Внимателно смесете морските дарове и подправете със зехтин. Заделете. За соса: Накиснете шафрана в бяло вино за 30 мин. Запържете черупките от скариди в горещ зехтин, докато порозовеят. След това ги смесете с мащерката, дафиновите листа и зърната черен пипер в тензух. Запържете лук до омекване и докато стане златист, а не кафяв, в зехтина, използван за скаридените черупки. Добавете чесъна и задушете за 5 минути. Деглазирайте тигана с бяло вино, течността от поширането на мидите и мидения бульон. Добавете доматите и подправките в тензуха. Варете на слаб огън 1 3/4 часа. Добавете портокаловия сок и кора и варете леко в продължение на още 15 минути. При поднасяне: Поставете около 1 супена лъжица морски дарове върху всеки голям лист паста равиоли и покрийте с втори лист. Навлажнете краищата с вода, изкарайте въздуха и нарежете с нож за равиоли. Поставете върху тава, застлана с пергаментова хартия и се поръсват с оризово брашно, за да се запазят сухи. Покрийте с найлоново фолио. На ястието: Сложете вода в голяма тенджера. Сварете равиолите, по няколко наведнъж, за 3-4 мин., като ги изваждате с решетъчна лъжица. Сервирайте върху канапе от сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ