Регистрация

Равиоли с морски дарове и портокалово-шафранов сос

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
755
Оцени рецептата

За пълнежа:

340 г скариди, небелени

340 г камбала

900 г миди

2 с.л. зехтин

1 ч.л. сушен риган

1 с.л. магданоз, нарязан фино

Прясно смлян черен пипер

2 ч бяло вино

2 скилидки чесън

Подправки за риба

За соса:

2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

10 скилидки чесън, счукан

Черупките от скаридите

12 домата, обелени и нарязани

Кората и сокът на 2 портокала

1 ч.л. конци шафран

1 ч бяло вино

2-3 стръка прясна мащерка

2 дафинови листа

6 цели зърна черен пипер

3 с.л. зехтин

Бульон от миди

3-4 с.л. оризово брашно

 

Почистете скаридите старателно, като заделите черупките. Поширайте скаридите в добре подсолена вода, заедно с подправките. Отстранете течността. Поширайте рибата във виното до стягане. Не гответе прекалено дълго. Задушете мидите в бяло вино и чесън. Извадете от черупките и заделете течността. Оставете по-малките миди цели, а големите нарежете едро. Внимателно смесете морските дарове и подправете със зехтин. Заделете. За соса: Накиснете шафрана в бяло вино за 30 мин. Запържете черупките от скариди в горещ зехтин, докато порозовеят. След това ги смесете с мащерката, дафиновите листа и зърната черен пипер в тензух. Запържете лук до омекване и докато стане златист, а не кафяв, в зехтина, използван за скаридените черупки. Добавете чесъна и задушете за 5 минути. Деглазирайте тигана с бяло вино, течността от поширането на мидите и мидения бульон. Добавете доматите и подправките в тензуха. Варете на слаб огън 1 3/4 часа. Добавете портокаловия сок и кора и варете леко в продължение на още 15 минути. При поднасяне: Поставете около 1 супена лъжица морски дарове върху всеки голям лист паста равиоли и покрийте с втори лист. Навлажнете краищата с вода, изкарайте въздуха и нарежете с нож за равиоли. Поставете върху тава, застлана с пергаментова хартия и се поръсват с оризово брашно, за да се запазят сухи. Покрийте с найлоново фолио. На ястието: Сложете вода в голяма тенджера. Сварете равиолите, по няколко наведнъж, за 3-4 мин., като ги изваждате с решетъчна лъжица. Сервирайте върху канапе от сос.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта