Регистрация

Пълнени равиоли със скариди и босилек

Автор:
ivanka
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
929
Оцени рецептата

За пълнежа:

2 с.л. масло

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, нарязана фино

4 домата, обелени и нарязани

225 г скариди, пресни, обелени, почистени и нарязани

Лют червен пипер

Бял пипер

Сол

За пастата:

255 г брашно

1 голямо яйце

1 с.л. масло, разтопено

1/4 ч вода

1 ч.л. сол

За намазване: 1 яйце, смесено с капка зехтин, сол и черен пипер на вкус

За соса:

1/2 ч пюре от босилек - В блендер, пасирайте пресен босилек с 1 супена лъжица бяло вино

2 ч сметана

2 с.л. настърган пармезан

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Разтопете маслото в тиган, след това задушете лука и чесъна в маслото за около 5 минути на умерен огън. Добавете доматите и скаридите, сгорещете, докато заври леко, след това оставете да къкри за 15 минути. Добавете лютия червен пипер, солта и белия пипер на вкус, след това гответе в продължение на 35 минути. Заделете в хладилника, докато се изстуди. За пастата: В голяма купа смесете брашното и яйцето. Смесете бавно, добавяйки охладеното разтопено масло, водата и солта. Смесете само докато се обедини, след това прокарайте през машината за паста, за да се образуват тънки кори. За соса: Редуцирайте босилековото пюре наполовина. Добавете сметаната, редуцирайте до гладкост и отстранете от огъня. Добавете пармезана, солта и белия пипер. Прецедете и оставете на страна. За поднасяне: Поставете намаслен лист пергаментова хартия върху работната повърхност. Поставете 1 кора паста върху листа и намажете с разбитото яйце. Сложете по голяма супена лъжица от плънката на всеки 10 см от кората. Покрийте с втора кора и притиснете здраво около плънката, след това намажете с разбито яйце. Срежете около пълнежа, така че да се образуват равиоли. Поставете ги в тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври и варете до степен ал денте. Сложете в чиния и покрийте със соса. Гарнирайте с пресен босилек и нарязан домат.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта