Регистрация

Пълнена паста със сос с копър

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
683
Оцени рецептата

340 г големи черупки паста мидички

За пълнежа:

2 големи скилидки чесън, счукан

340 г едро нарязани гъби

1/2 ч червена чушка, нарязана на ленти

1 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. сол (по желание)

1/8 ч.л. пипер

450 г тофу

170 г моцарела

За соса:

1 ч зелен лук, нарязан на тънки филийки

2 ч грудки копър, обелен- ситно нарязан

1/2 ч.л. семена копър

1/4 ч.л. пипер

1/8 ч.л. сол

1 консерва (400-450 г) домати

1 с.л. доматено пюре

 

За пастата:

Сварете пастата според указанията на опаковката. Заделете.

За пълнежа: Задушете чесъна, добавете гъбите, червената пиперка, мащерката, солта и черния пипер. Варете, докато течността се изпари. Прехвърля се в купа. Добавете тофуто и сиренето при сместа с гъби и се разбърква хубаво. Напълнете пастата с част от пълнежа. Сложете пълнената паста в плитка тавичка, намазана с олио. Загрейте фурната до 180 градуса.

За соса: Задушете зеления лук за 3 минути. Добавете копъра, семената копър, черния пипер и солта и варете сместа, като се разбърква често, още три минути. Прибавете доматите, заедно със сока им и доматеното пюре и варете соса още 5 минути Изсипете соса върху пълнената паста, покрийте с фолио. Поставете във фурната за 15 мин. Отстранете фолиото и се пече още 5 до 10 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта