Регистрация

Паста със сос от печен чесън

Автор:
yordanka
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
700
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1-2 глави чесън, печен

1 с.л. зехтин

1 ч пълномаслена сметана

1/4 ч заквасена сметана

1/4 ч настърган пармезан

Сол на вкус

Пипер, прясно смлян

395 г тортелини

1-2 с.л. масло

 

Начин на приготвяне:

Отрежете малко от горната част на главите чесън, така че да се покажат скилидките. Сложете главите в алуминиево фолио. Поръсете с 1-2 ч.л. зехтин. Затворете хубаво фолиото и изпечете за 1 час на 180С. Оставете да изстине, отделете скилидките и изстискайте всяка скилидка, така че да излезе чесънът. Поставете печения чесън в блендер или кухненски робот. Добавете зехтина и 1/4 чаша сметана и се пасира, докато чесънът се пулверизира. Добавете останалата сметана, заквасената сметана, пармезана, солта и черния пипер. Всичко се разбърква много добре. Заделете. Сварете пастата до степен ал денте, отцедете. Разтопете маслото в тенджера. Добавете пастата и смесете с маслото, докато се покрие. Добавете соса, варете и се разбърква, докато сосът се разреди. Оставете да къкри за 10 минути; като се разбърква от време на време. Сервирайте веднага с допълнително пармезан отгоре.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта