Паста със сос от печен чесън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1-2 глави чесън, печен
1 с.л. зехтин
1 ч пълномаслена сметана
1/4 ч заквасена сметана
1/4 ч настърган пармезан
Сол на вкус
Пипер, прясно смлян
395 г тортелини
1-2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Отрежете малко от горната част на главите чесън, така че да се покажат скилидките. Сложете главите в алуминиево фолио. Поръсете с 1-2 ч.л. зехтин. Затворете хубаво фолиото и изпечете за 1 час на 180С. Оставете да изстине, отделете скилидките и изстискайте всяка скилидка, така че да излезе чесънът. Поставете печения чесън в блендер или кухненски робот. Добавете зехтина и 1/4 чаша сметана и се пасира, докато чесънът се пулверизира. Добавете останалата сметана, заквасената сметана, пармезана, солта и черния пипер. Всичко се разбърква много добре. Заделете. Сварете пастата до степен ал денте, отцедете. Разтопете маслото в тенджера. Добавете пастата и смесете с маслото, докато се покрие. Добавете соса, варете и се разбърква, докато сосът се разреди. Оставете да къкри за 10 минути; като се разбърква от време на време. Сервирайте веднага с допълнително пармезан отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ