Регистрация

Паста със свинско и босилек

Автор:
ivanova
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
533
Оцени рецептата

225 г паста фусили

170 г гъби

Пресен босилек

Магданоз

Див лук

За кюфтетата:

450 г нетлъсто свинско, смляно на кайма

Настърган пармезан

Пресен босилек

Чесън

1/2 малко яйце, леко разбито

Малко масло или олио

За соса:

15 г масло

1 1/2 с.л. брашно

120 мл заквасена сметана

235 мл зеленчуков бульон

Настърган пармезан

дижонска горчица

 

Смесете добре всички съставки за кюфтетата. С набрашнени ръце оформете сместа на около 32 малки топчета. Запържете на партиди в тиган с незалепващо покритие за 5 или повече минути до златисто. Заделете на топло. Нарежете гъбите на дебели филийки, запържете добре и ги прибавете към кюфтетата. Деглазирайте тигана с бульона. Направете гладък сос с маслото, брашното, бульона и сметаната. Добавете всички сокове, които са се събрали в съда с кюфтетата и варете на слаб огън за няколко минути. Свалете от огъня и подправете сол и черен пипер, 2 супени лъжици пармезан и една препълнена чаена лъжичка дижонска горчица. Изсипете соса върху кюфтета, покрийте и дръжте на топло в слаба фурна. Сварете пастата до степен ал денте и се отцежда добре. Добавете я при кюфтетата, заедно с малка шепа пресни билки - по около 2 супени лъжици босилек, див лук и 1 с.л. магданоз - и разбъркайте внимателно, за да се смесят добре. Гарнира се с още босилек и се сервира със салата.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта