Паста със свинско и босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г паста фусили
170 г гъби
Пресен босилек
Магданоз
Див лук
За кюфтетата:
450 г нетлъсто свинско, смляно на кайма
Настърган пармезан
Пресен босилек
Чесън
1/2 малко яйце, леко разбито
Малко масло или олио
За соса:
15 г масло
1 1/2 с.л. брашно
120 мл заквасена сметана
235 мл зеленчуков бульон
Настърган пармезан
дижонска горчица
Смесете добре всички съставки за кюфтетата. С набрашнени ръце оформете сместа на около 32 малки топчета. Запържете на партиди в тиган с незалепващо покритие за 5 или повече минути до златисто. Заделете на топло. Нарежете гъбите на дебели филийки, запържете добре и ги прибавете към кюфтетата. Деглазирайте тигана с бульона. Направете гладък сос с маслото, брашното, бульона и сметаната. Добавете всички сокове, които са се събрали в съда с кюфтетата и варете на слаб огън за няколко минути. Свалете от огъня и подправете сол и черен пипер, 2 супени лъжици пармезан и една препълнена чаена лъжичка дижонска горчица. Изсипете соса върху кюфтета, покрийте и дръжте на топло в слаба фурна. Сварете пастата до степен ал денте и се отцежда добре. Добавете я при кюфтетата, заедно с малка шепа пресни билки - по около 2 супени лъжици босилек, див лук и 1 с.л. магданоз - и разбъркайте внимателно, за да се смесят добре. Гарнира се с още босилек и се сервира със салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ