Регистрация

Паста с цикория, панчета и балсамов оцет

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
581
Оцени рецептата

225 г паста пене или фарфале

1 с.л. сол

3 с.л. зехтин

4 лука шалот, нарязан

60 г панчета, нарязана на кубчета

2 ч цикория, нарязана на тънки ивици

2 с.л. безсолно масло, охладено и нарязано на парчета

1/4 ч настърган пармезан

1 с.л. балсамов оцет

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Сложете 3 л вода в тенджера и оставете да заври. Добавете сол, след това пастата. Гответе, до степен ал денте (8-10 мин.). Междувременно, в тиган, загрейте зехтина с лука и панчетата, докато лукът омекне и панчетата стане хрупкава. Добавете цикорията и запържете леко, докато поомекне. Изсипете съдържанието на тигана в купа. Смесете хубаво и добавете сол и черен пипер на вкус; поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта