Регистрация

Паста с тиква и картофи

Автор:
marcheva
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

1 ямс - сварен и нарязан на кубчета

1 средно голям червен картоф, почистен хубаво, сварен и нарязан на кубчета

1 голяма скилидка чесън, разполовен

60 г тънки спагети, натрошени на третинки

1 ч.л. шафраново олио

1/8 ч.л. фъстъчено олио

115 г пилешки гърди, без кожа

1 с.л. чили фъстъци

1/4 ч лук, нарязан на кубчета

1 малка червена чушка - нарязана на ленти

4 стръка зелен лук, фино нарязан

2 с.л. пресен кориандър, наситнен

2 тикви цигулка, нарязани на кубчета

1/4 ч прясно изцеден портокалов сок

1 ч пилешки бульон

1 с.л. царевично нишесте

4 ч.л. лют сос

Черен пипер (на вкус)

Сол - по желание

115 г червено грозде, без семена

 

Сварете пастата до степен ал денте в много вряща вода, подправена със скилидка чесън. Отцедете, изплакнете и оставете настрана. Нарежете месото на диагонални ивици, след това се нарязва на ленти. Смесете с двата вида олио, така че да се покрие. Загрейте голям тиган на силен огън и запечатайте пилешкото от всички страни. Когато вече не е розово, добавете фъстъците и лука и гответе още 2 мин. Добавете червената чушка, кориандъра и зеления лук и гответе около 2 минути. Смесете царевичното нишесте с бульона. Направете кладенче в тиган и изсипете соса; гответе докато се сгъсти около 2 минути, след което добавете лютия сос и портокаловия сок. Подредете тиквата и сварените картофи отгоре. Намалете огъня до умерен, покрийте и оставете да къкри до сгорещяване. Опитайте и коригирайте подправките на вкус. Добавете спагетите и разбъркайте, докато се смесят. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта