Регистрация

Паста с пилешко, домати и сирене

Автор:
lazova
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
505
Оцени рецептата

450 г спагети или лингуини

Зрели домати, почистени в сърцевината

2 ч.л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан

4 скилидки чесън, нарязан фино

450 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ивици

1 ч.л. сушен босилек

12 зрели маслини, едро нарязани

1 зелена чушка, без семената, нарязана на тънки ленти

440 мл пилешки бульон

1 ч настъргано овче сирене

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Докато пастата се вари, срежете доматите наполовина напречно и издълбайте семената с пръсти. Нарежете доматите едро. Сгорещете олиото в голяма тенджера на средно висока температура. Прибавете лука и чесъна и гответе, докато сместа стане златиста, около 6 минути. Прибавете пилешкото и босилека и гответе, докато пилешкото леко покафенее, около 8 минути. Прибавете маслините, зелената чушка и доматите и варете, докато доматите започнат да изпускат течност, около 2 минути. Добавете пилешкия бульон в тигана и се загрява до кипене и се вари, докато половината от течността се изпари, около 4 минути. Когато пастата се свари, я отцедете добре и я добавете към соса. Разбъркайте, докато се покрие равномерно със сос. Прехвърлете в чиния, покрийте със сирене и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта