Регистрация

Паста с миди и пушена сьомга

Автор:
margarita
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
712
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

3 скилидки чесън

1 1/2 ч мляко

2 с.л. царевично нишесте

1/4 ч настъргана моцарела

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч настърган пармезан

щипка шафран

115 г миди

1/3 ч зелен лук, нарязан на филийки

1 с.л. каперси - отцедени

60 г пушена сьомга, нарязана на ленти

225 г спаначени фетучини, сварени и отцедени

 

Сгорещете олиото в голяма тенджера на средно висока температура. Добавете чесъна и гответе 30 сек. Смесете млякото и царевичното нишесте и ги добавете при чесъна. Варете и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти и заври. Добавете моцарелата, пармезана, пипера и шафрана; разбъркайте, докато сирената се разтопят и сместа е гладка. Добавете мидите, зеления лук и каперсите; варете в продължение на 3 до 5 минути, като се разбърква често до готовност на мидите. Добавете сьомгата. Сервирайте върху горещата паста.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта