Регистрация

Паста с миди

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
652
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

3 с.л. магданоз - нарязан

4 скилидки чесън, нарязан фино

2 стръка зелен лук, ситно нарязан

1 червено чили - без семената и нарязано фино

450 г миди, пресни, отцедени и нарязани

1 консерва домати, отцедени, 790 г

1/2 ч сухо бяло вино

1 ч паста

8 ч вода

1/2 ч.л. черен пипер

1 1/2 ч.л. сол

 

Сгорещете зехтина в тиган на средно силен огън. Задушете магданоза, чесъна, лука и чилито. Добавете мидите. Покрийте и варете на слаб огън за 5 мин. Поставете бекона доматите кухненски робот или пасатор и накълцайте ситно. Прибавете доматите, водата, виното, солта и пипера при мидите. Изчакайте да заври. Намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри 40 минути, като се разбърква от време на време. Добавете пастата. Покрийте и оставете да къкри за 10 минути или докато омекне.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта