Регистрация

Паста с леща и домати

Автор:
benito
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
704
Оцени рецептата

1 с.л. царевично или фъстъчено олио

3 скилидки чесън, нарязан фино

1 малка глава лук, нарязан фино

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

1 консерва (450 г) домати, цели

1 ч пилешки бульон

1/2 ч кафява леща

1 с.л. захар

1/2 ч кисело мляко

2 с.л. листа босилек, ситно нарязан

Сварена паста

 

Сгорещете олиото с чесъна и лука в тенджера на умерен огън. Когато зацвърчат, добавете кимиона, кориандъра, джинджифила и червения пипер и запържете леко в продължение на 1 минута. Добавете доматите, натрошете ги и добавете бульона, лещата и захарта. Оставете на слаб огън, докато лещата омекне и сосът се сгъсти, около 30 минути. След това добавете киселото мляко и босилека и се изсипва върху сварената паста.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта