Регистрация

Паста с гъби

Автор:
blazheva
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
592
Оцени рецептата

680 г пресни гъби

2 с.л. несолено масло

1 с.л. фино счукан чесън

1 с.л. лук, наситнен

1/2 ч.л. сол

1/4 ч шери

1/2 ч сметана за разбиване

340 г прясна паста

Настъргано сирене

 

Нарежете гъбите на филийки. Сложете 4 литра студена подсолена вода да заври на силен огън. Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън добавете гъбите, чесъна, лука и солта. Гответе, като разбърквате хубаво, за около 15 минути. Добавете шерито и увеличете огъня до силен. Гответе 2 минути. Добавете сметаната. Гответе, докато течността се редуцира до консистенцията на сос. Отстранете от огъня. Сложете пастата във врящата вода и варете, до желаната готовност; отцедете и смесете с гъбения сос. Поднесете веднага. Поръсете с настърган пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта