Паста пене с артишок
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
250 г артишок, замразен и размразен
225 г пресен спанак, измит
450 г паста пене, сварена до степен ал денте
1 малка глава лук, обелен и тънко нарязан на филийки
2 скилидки чесън, счукан
3/4 ч.л. риган
Сол и черен пипер на вкус
3/8 ч сухо бяло вино
3 с.л. лимонов сок
3/4 ч нискомаслена рикота
1 ч.л. настъргана кора от лимон
Нарежете около 2/3 от артишока на малки парчета по дължина; останалият артишок се пасира ситно на паста. Заделете. Докато варите пастата, задушете лука и чесъна във вода до омекване. Добавете ригана, солта и черния пипер. Намалете огъня до слаб и прибавете виното, лимоновия сок, спанака (ако ще използвате) и заделения артишок. Оставете на слаб огън, като се разбърква, докато спанакът омекне и всичко се сгорещи (1-3 минути). Добавете рикотата. Отцедете пастата и я добавете към соса; отстранете от огъня и добавете лимоновата кора точно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ