Регистрация

Нискомаслени макарони със сирене

Автор:
Ivko
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
481
Оцени рецептата

225 г макарони

450 г нискомаслена извара

2 с.л. брашно

2 ч мляко

115 г настърган чедър

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/4 ч настърган пармезан

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете.

Загрейте фурната до 190 градуса.

Намажете с олио касерола с обем 2,5 литра.

Разбийте изварата в кухненски робот до гладкост. Смесете брашното с 1/4 мляко в тенджера до гладкост. Бавно прибавете  останалите чаши мляко до смесване. Гответе на умерен огън, докато сместа заври и се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Махнете тенджерата от огъня; прибавете изварата, чедъра, солта, черния пипер и индийското орехче. Поставете макароните в намаслената касерола; покрийте със соса със сирене. Печете непокрито за 20 минути. Извадете от фурната. Включете грила на фурната. Поръсете макароните с пармезана. Поставете под грила на най-близката позиция до източника на топлина и се пече 2 - 3 минути, докато отгоре е златисто кафяво.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта