Регистрация

Месен сос по гръцки

Автор:
marcheva
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
535
Оцени рецептата

2 кг телешка кайма

2 с.л. зехтин

4 глави лук, ситно нарязан

4 консерви (по 170 г) доматено пюре

4 скилидки чесън, счукан

1 с.л. смес от следните подправки: 4 канелени пръчици, 8 см дълги; 1 парче сушен джинджифил, 3 см дълго; 2 ч.л. жълто синапено семе; 2 ч.л. цели зърна бахар; 1 цяла червена чушка, нарязана фино; 2 ч.л. цели зърна черен пипер; 2 ч.л. цели зърна карамфил; 2 ч.л. семена от копър; 2 ч.л. семена кориандър; 2 ч.л. цяло индийско орехче, натрошено фино; 8 дафинови листа, натрошени фино

1 ч сухо бяло вино

1 с.л. сол

Прясно смлян черен пипер

 

Запържете месото в 1 супена лъжица зехтин, докато вече не е розово. Прехвърлете в уреда за бавно готвене. Добавете останалия зехтин в съда. Запържете лука до омекване. Прехвърлете в уреда за бавно готвене. Добавете доматеното пюре, чесъна, сместа от подправки (поставена в тензух), виното, солта и черния пипер. Покрийте. Варете на слаб огън в продължение на 8 часа. Разбърква се веднъж или два пъти по време на готвене. Охладете леко. Поднесете горещо върху паста.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта