Регистрация

Маникоти с пилешко

Автор:
Надежда
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
852
Оцени рецептата

3 (по 115 г) пилешки гърди, без кожа и кости

1 1/2 ч.л. къри на прах

1 1/2 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 скилидки чесън

1/4 ч.л. пилешки бульон, гранули

1/2 ч гореща вода

3 с.л. вода

1 ч.л. зехтин

1/2 ч.л. лют сос

1 1/2 ч нарязан зелен лук

1 с.л. брашно

1/2 ч.л. смлян кимион

8 маникоти

225 г кисело мляко

1 ч нарязани домати

 

Смесете пилешкото, кърито на прах, червения пипер, солта, черния пипер и чесъна в средно голяма купа и разбъркайте добре. Покрийте и охладете в продължение на 1 час. Разтворете бульона в горещата вода. Заделете. Покрийте голям тиган със спрей за готвене и сложете над средно-висока температура, докато се сгорещи. Добавете сместа с пилешко и гответе 3 мин., като се разбърква непрекъснато. Добавете зеления лук и гответе 2 мин. Прибавете брашното и се готви 1 мин. Постепенно добавете бульона и варете 3 мин. или докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Напълнете всяка маникота с около 1/2 ч от пилешката смес. Подредете в леко намаслена тавичка. Покрийте и печете на 180С за 30 мин. Смесете киселото мляко, доматите, водата, кимиона и лютия сос в купа. Полейте маникотите със соса. Сервирайте топло.

 





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта