Регистрация

Макарони със сирене

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
493
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 ч макарони

3 с.л. масло или маргарин

1 малка глава лук, ситно нарязан

2 с.л. брашно

1 ч.л. сол 1 ч.л. семена синап

1 ч.л. сол 4 ч.л. пипер

2 ч мляко

1/2 ч настърган чедър

1 питка

2 с.л. масло 3/4 ч настърган Чедър

 

Начин на приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката. В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете лука и гответе, докато омекне. Добавете брашното, солта, синапа и черния пипер. Добавете млякото бавно, като се бърка непрекъснато и варете, докато сосът се сгъсти и заври. Добавете сиренето и варете, като се разбърква, докато се разтопи. Смесете сварените макарони и сместа със сирене и разбъркайте добре. Изсипете сместа в намаслен съд. Покрийте с топинга и се пече на 190С за 20-25 мин. За да направите топинга: натрошете питката на фини трохи. Разтопете маслото в малка тенджера и добавете трохите и разбъркайте, докато се покрият с масло. Смесете със сиренето и поръсете ястието.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта