Макарони със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 ч макарони
3 с.л. масло или маргарин
1 малка глава лук, ситно нарязан
2 с.л. брашно
1 ч.л. сол 1 ч.л. семена синап
1 ч.л. сол 4 ч.л. пипер
2 ч мляко
1/2 ч настърган чедър
1 питка
2 с.л. масло 3/4 ч настърган Чедър
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на опаковката. В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете лука и гответе, докато омекне. Добавете брашното, солта, синапа и черния пипер. Добавете млякото бавно, като се бърка непрекъснато и варете, докато сосът се сгъсти и заври. Добавете сиренето и варете, като се разбърква, докато се разтопи. Смесете сварените макарони и сместа със сирене и разбъркайте добре. Изсипете сместа в намаслен съд. Покрийте с топинга и се пече на 190С за 20-25 мин. За да направите топинга: натрошете питката на фини трохи. Разтопете маслото в малка тенджера и добавете трохите и разбъркайте, докато се покрият с масло. Смесете със сиренето и поръсете ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ