Регистрация

Макарони с пуешко

Автор:
marcheva
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
544
Оцени рецептата

За пуешкото:

1 1/2 ч макарони

450 г пуешки гърди, смлени на кайма

1 ч сладка чушка, нарязана на кубчета

1/2 ч лук, нарязан

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. риган

1/8 ч.л. канела

1/8 ч.л. индийско орехче

225 г доматен сос

1 скилидка чесън, счукан

За соса:

1 с.л. маргарин - разтопен

2 с.л. брашно

1/8 ч.л. индийско орехче

1 1/2 ч мляко

1/2 ч настъргана моцарела

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете тавичка с мазнина и заделете. Сварете макароните, но без да добавяте сол. Отцедете. В тиган, запържете каймата, чушките и лука, докато вече не е розова и зеленчуците омекнат. Добавете солта, ригана, канелата, 1/8 чаена лъжичка индийско орехче, доматения сос и чесъна. Подредете слоеве от сместа с кайма и макароните. Загрейте маргарина в голяма тенджера на слаб огън, докато се разтопи. Добавете брашното и останалото индийско орехче. Гответе на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа заври; свалете от котлона. Варете и бъркайте 1 минута. Полейте соса върху макароните и каймата. Поръсете със сирене. Пече се в продължение на 35 минути непокрито.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта