Регистрация

Лингуини с бял миден сос

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
685
Оцени рецептата

4 дузини малки миди, добре почистени

1/2 ч сухо бяло вино

450 г лингуини

Сол

2 с.л. зехтин

3 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки

1 ч.л. едросмлян лют червен пипер

1/4 ч наситнен пресен магданоз

1/4 ч наситнен пресен босилек

Прясно смлян черен пипер

 

В голяма тенджера, смесете мидите и вино и оставете да заври. Покрийте и задушете мидите над умерено силен огън за около 5 до 10 минути, като ги проверите след 5 минути; прехвърлете в купа, след като се отворят. Изхвърлете всички миди, които не се отворят след 10 минути. Свалете съда от котлона и заделете течността в мерителна чашка. В друг голям съд, сложете поне четири литра подсолена вода и оставете да заври; сварете лингуините до степен ал денте, като се разбъркват от време на време. Отцедете много добре в гевгир. С малък нож извадете месото от 24 от най-големите миди, като черупките се изхвърлят; нарежете в блендера наедро мидите. В голяма тенджера загрейте зехтина над умерено висока температура и бързо препечете нарязания чесън, докато стане златист. Добавете лютия пипер и се разбърква. Добавете заделената течност от сварените миди и оставете да къкри. Добавете мидите и гответе още 2 минути. Добавете лингуините, магданоза, босилека, останалите миди, както са в черупките, солта и черния пипер и се разбърква до смесване. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта