Лингуини с бял миден сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 дузини малки миди, добре почистени
1/2 ч сухо бяло вино
450 г лингуини
Сол
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки
1 ч.л. едросмлян лют червен пипер
1/4 ч наситнен пресен магданоз
1/4 ч наситнен пресен босилек
Прясно смлян черен пипер
В голяма тенджера, смесете мидите и вино и оставете да заври. Покрийте и задушете мидите над умерено силен огън за около 5 до 10 минути, като ги проверите след 5 минути; прехвърлете в купа, след като се отворят. Изхвърлете всички миди, които не се отворят след 10 минути. Свалете съда от котлона и заделете течността в мерителна чашка. В друг голям съд, сложете поне четири литра подсолена вода и оставете да заври; сварете лингуините до степен ал денте, като се разбъркват от време на време. Отцедете много добре в гевгир. С малък нож извадете месото от 24 от най-големите миди, като черупките се изхвърлят; нарежете в блендера наедро мидите. В голяма тенджера загрейте зехтина над умерено висока температура и бързо препечете нарязания чесън, докато стане златист. Добавете лютия пипер и се разбърква. Добавете заделената течност от сварените миди и оставете да къкри. Добавете мидите и гответе още 2 минути. Добавете лингуините, магданоза, босилека, останалите миди, както са в черупките, солта и черния пипер и се разбърква до смесване. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ