Регистрация

Лимоново пене със сьомга

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

3 ч паста пене

1 пакет паста сос

1 1/2 ч мляко

1 с.л. масло

3 с.л. лимонов сок

1 с.л. настъргана лимонова кора

2 с.л. майонеза

1/2 ч.л. сушен босилек

450 г филе сьомга

1 червена пиперка, нарязана на 4

 

В голяма тенджера с подсолена вода, сварете пенето в продължение на 8-10 минути или докато омекне, но все още е хрупкаво. В тенджера смесете микса за сос, млякото и маслото. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Намалете огъня да умерено слаб и добавете лимоновия сок и кората. Варете непокрито в продължение на 3-5 минути, като се разбърква от време на време. Смесете майонезата и босилека. Нарежете филетата сьомга на 3-4 порции, намажете с майонезената смес. Изпечете сьомгата и чушките за 5-10 минути на скара, като обръщате веднъж, докато сьомгата започне да се люспи лесно и пиперките омекнат. Нарежете чушките на ивици; отстранете кожата от сьомгата и рибата се нарязва на парчета. Отцедете пастата и я върнете в съда. Добавете чушките и соса и разбъркайте добре. Поставете пастата и соса в чиния и покрийте със сьомга. Украсете с пресни листа босилек. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта