Регистрация

Лазаня със спанак и гъби

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
649
Оцени рецептата

8 кори за лазаня

1,4 кг спанак

1 ч.л. маргарин

1 ч.л. риган

340 г рикота

Сол и пипер 170 г гъби

30 г маргарин

140 мл зеленчуков бульон

1 ч.л. соев сос

85 г настърган Чедър

 

Загрейте фурната до 200ºС.

Сварете лазанята в много вода за 8 - 10 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Измийте хубаво спанака със студена вода. Сложете в тенджера без да добавяте вода и задушете леко за 6-8 мин. Когато се задуши, отцедете добре и нарежете фино. Върнете в съда и овкусете. Сложете тенджерата на умерен огън, добавете маргарина и ригана, разбърква се и след това свалете от огъня. Когато спанакът се охлади, смесете с рикотата. Проверете подправките. Пригответе соса. Запържете нарязаните на тънки филийки гъби в маргарина, намалете огъня и продължете да готвите още 10 минути в покрит съд, така че повечето сок да се извлече. Добавете бульона и гответе още 5 минути. Пюрирайте в блендер за няколко секунди. Добавете соевия сос и подправете на вкус. Намажете леко с масло квадратна тавичка, напълнете с част от спанака, покрийте с две или три парчета кори лазаня и след това с гъбен сос. Повторете, завършвайки с гъбен сос. Поръсете с настъргания чедър. Печете в продължение на 35 - 40 минути. Сервирайте веднага.

 





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта