Регистрация

Лазаня със зеленчуци

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
591
Оцени рецептата

12 кори за лазаня

1 червена чушка, нарязана на филийки

1 с.л. зехтин

450 г броколи, нарязани на розички

225 г жълта тиква, нарязана на 4

3 скилидки чесън, нарязан на филийки

4 ч.л. мащерка, прясна или

1 1/2 ч.л. сушена мащерка

225 г тиквички, нарязани на филийки

1 ч.л. сол

1 голяма жълта чушка, нарязана на филийки

За сместа със сирене:

2 яйца

1/4 ч.л. червен пипер

425 г рикота

2 ч настъргана моцарела

1 пакет от 450 г нискомаслена извара

Стръкчета мащерка, пресни, за украса

1/2 ч босилек, пресен, нарязан, за украса

 

Загрейте фурната до 210 градуса.

Сварете пастата според указанията на опаковката.

Отцедете. Напръскайте квадратна тавичка с готварски спрей.

Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Добавете тиквата, сладките чушки, броколите, чесъна и мащерката. Покрийте; гответе 10 минути или докато зеленчуците поомекнат, като се разбърква от време на време. Отстранете течността. Поръсете зеленчуците със сол. Всичко се разбърква много добре.

За сместа със сирене:

Разбийте яйцата в голяма купа. Прибавете рикотата, изварата, босилека и червения пипер и разбъркайте. Сложете 3 кори лазаня на дъното на приготвения съд. Разпределете равномерно 2 ч от сместа със сирене отгоре и покрийте с още 3 кори. Разпределете 3 ч от зеленчуковата смес отгоре. Поръсете с 1 ч моцарела. Покрийте с 3 кори. Покрийте с останалата смес със сирене. Покрийте с останалите кори. Разпределете равномерно останалите зеленчуци. Поръсете с останалата моцарела. Покрийте с фолио като плътно покриете ръбовете на тавата. Пече се на 210 градуса във фурната за 1 час или докато се сгорещи. Оставете да престои 10 минути преди да поднесете. Украсете с мащерка.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта