Регистрация

Лазаня с телешка кайма и доматен сос

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
01 Sep
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

За соса:

450 г говежда кайма

1 с.л. листа босилек

3 скилидки чесън

2 ч домати

5 1/2 ч.л. сол

340 г доматено пюре

За лазанята:

280 г кори за лазаня

2 с.л. сушен магданоз, натрошен

2 яйца - разбити

1/2 ч настърган пармезан

3 ч рикота или извара

450 г настъргана моцарела

2 ч.л. сол

4 твърдо сварени яйца, нарязани на тънки филийки

1/2 ч.л. пипер

 

Запържете каймата. Отстранете излишната мазнина. Добавете следващите 5 съставки. Оставете на слаб огън за 30 минути. Сварете пастата във вряща, подсолена вода, докато поомекне. Отцедете и изплакнете със студена вода. Междувременно, смесете изварата или рикотата с разбитите яйца, подправките и пармезана. Подредете половината кори в намаслена тава за печене. Добавете на слоеве по половината от сместа с рикота, моцарелата, нарязаните яйца и месния сос. Поръсете с настърган пармезан. Повторете слоевете. Пече се на 190С във фурната за 30 минути. Украсете с резени моцарела. Оставете да престои 10-15 минути преди да нарежете на квадрати; поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта