Регистрация

Лазаня с телешка кайма

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
485
Оцени рецептата

9 кори за лазаня

1 малка глава лук, нарязан

680 г телешка кайма

450 г сос за спагети

Щипка пипер

Щипка сушен риган

Щипка италиански подправки

1 1/4 ч замразена царевица - размразена

1 1/4 ч замразен грах - размразен

2 ч настъргана моцарела

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете. Запържете каймата в голям тиган на средно висока температура, докато стане кафяво, като се разбърква, за да се натроши. Отцедете. Върнете месото в тигана. Добавете маслините и лука. Гответе, докато зеленчуците омекнат. Добавете соса за спагети и подправките. Сгорещете, като се разбърква от време на време; заделете.

Загрейте фурната до 180ºС.

Поставете три кори за лазаня по дъното на правоъгълна тавичка. Разстелете половината смес с кайма отгоре, а след това половината от царевицата и граха. Повторете слоевете, като завършите с кори лазаня. Печете 25 минути. Поръсете със сирене и се пече още 5 минути или докато забълбука. Оставете да престои 10 минути преди да нарежете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта