Регистрация

Лазаня с рикота, моцарела и пармезан

Автор:
margarita
|
Дата:
16 Jul
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

Необходими продукти:

8 наденички, нарязани на тънки филийки

1/4 ч зехтин

2 глави лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

450 г доматен сос

1 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

450 г сирене рикота

900 г моцарела

1 ч настърган пармезан

Кори за лазаня

3 ч.л. настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

Сварете лазанята според указанията на опаковката. Загрейте олиото и запържете чесъна и лука до омекване. Добавете доматите, солта и черния пипер. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 1 час. Сотирайте наденичките докато леко покафенеят. Изхвърлете мазнината. Смесете рикотата и нарязаната на кубчета моцарела в купа. Намажете 1/2 ч сос на дъното на тава за печене. Подредете корите лазаня на един слой и покрийте със слоеве от сместа с моцарелата, пармезана, доматения сос и месото. Завършете слоевете с лазаня и сос. Пече се на 180С във фурната за 20 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта