Касуле с нахут и домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 глава лук, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, счукан
2 щипки червен пипер
2 ч.л. прясна мащерка или
1/2 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. червен пипер
щипка шафран, по желание
1 консерва нахут, 425 г
2 ч нарязани домати
Прясно смлян черен пипер
1 връзка листно цвекло, само листата
340 г спагети
1/2 ч настъргано соево сирене
Загрейте фурната до 180ºС.
Сварете пастата до степен ал денте, отцедете. Запържете лука, чесъна, червения пипер, подправките и шафрана (ако се използва). Гответе над средно висока температура, като се разбърква често, докато лукът омекне, около 8 минути. Добавете нахута, 1/2 чаша от течността в консервата и доматите. Овкусете с пипер. Намалете огъня и оставете да къкри 15 минути. Задушете листата цвекло до светло-зелено. Нарежете едро и подправете с пипер, ако желаете и със сол. Сложете пастата в подходящ съд, добавете сместа с нахут, цвеклото и сиренето. Разбъркайте, докато са добре смесени. Покрийте с филио и се пече около 20 мин. Поднесете с допълнително настъргано сирене по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ