Регистрация

Касуле с нахут и домати

Автор:
светли
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

1 глава лук, нарязан на кубчета

3 скилидки чесън, счукан

2 щипки червен пипер

2 ч.л. прясна мащерка или

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. червен пипер

щипка шафран, по желание

1 консерва нахут, 425 г

2 ч нарязани домати

Прясно смлян черен пипер

1 връзка листно цвекло, само листата

340 г спагети

1/2 ч настъргано соево сирене

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Сварете пастата до степен ал денте, отцедете. Запържете лука, чесъна, червения пипер, подправките и шафрана (ако се използва). Гответе над средно висока температура, като се разбърква често, докато лукът омекне, около 8 минути. Добавете нахута, 1/2 чаша от течността в консервата и доматите. Овкусете с пипер. Намалете огъня и оставете да къкри 15 минути. Задушете листата цвекло до светло-зелено. Нарежете едро и подправете с пипер, ако желаете и със сол. Сложете пастата в подходящ съд, добавете сместа с нахут, цвеклото и сиренето. Разбъркайте, докато са добре смесени. Покрийте с филио и се пече около 20 мин. Поднесете с допълнително настъргано сирене по желание.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта