Регистрация

Касерола с паста, пилешко, сирене и копър

Автор:
Наталия
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
728
Оцени рецептата

4 с.л. масло

3 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно

1 1/2 ч мляко

1 1/4 ч рикота

4 с.л. настърган пармезан

2 1/2 ч паста мидички (едри)

1/2 ч пресен копър, нарязан

1/2 ч бадеми, нарязани

1 1/2 ч сварено пилешко месо, нарязано на кубчета

Прясно смлян черен пипер

 

Загрейте фурната до 180 градуса. В тенджера със среден размер, разтопете 3 супени лъжици масло. Когато се сгорещи, добавете брашното и се разбърква. Добавете млякото наведнъж и се разбърква с телена бъркалка докато сместа заври. Добавете рикотата и разбъркайте, докато се разтопи. Добавете 2 супени лъжици пармезан. Смесете пастата със сос от сирене. Добавете копъра и бадемите. Смесете с пилешкото и добавете сол и черен пипер на вкус. Поръсете останалите 2 супени лъжици пармезан отгоре и покрийте с парченца от останалата 1 супена лъжица масло. Печете непокрито за 30 минути или до готовност. 





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта