Регистрация

Домашни равиоли

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
468
Оцени рецептата

За тестото:

4 яйца

2 ч.л. олио

1/2 ч.л. сол

2 ч брашно

За доматения сос:

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

5 скилидки чесън; счукан

10 с.л. зехтин

2 консерви домати (800 г), нарязани на малки парченца

8 пресни стръка босилек

2 ч.л. сол

Пипер

1 с.л. захар

За пълнежа:

680 г рикота

340 г спанак, сварен и нарязан

1 ч.л. смляно индийско орехче

4 яйца

Настърган пармезан

Сол, черен пипер

Вода

1 с.л. олио

 

Комбинирайте 4 яйца, 2 супени лъжици масло и 1/2 чаена лъжичка сол в купа и разбийте, докато са добре смесени. Добавете брашното, малко по малко, като биете след всяко добавяне. Обърнете върху добре набрашнена дъска и омесете няколко минути, докато тестото е твърдо и гладко, но не сухо. Добавете още брашно, ако е необходимо, за да се предотврати залепване. Покрийте и се оставя да престои най-малко за около 30 минути. Нарежете тестото на парчета и разточете в машина за паста. Поставете лентите тесто на набрашнена дъска и поръсете леко с брашно. Нарежете на квадрати и оставете да престои аз 10 минути преди готвене. В същото време, за да направите соса, задушете лука и чесъна в зехтин до златисто. Добавете неотцедените домати, босилека и 2 чаени лъжички сол. Подправете с черен пипер на вкус. Оставете да заври и оставете да къкри 15 минути. Добавете захарта в последната минута. За да направите пълнежа, комбинирайте рикотата, изцедения спанак, индийското орехче, 4 яйца и пармезан на вкус в купа и разбъркайте добре. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Сложете голяма тенджера с щедро подсолена вода да заври. Добавя се 1 супена лъжица масло. Сложете всяко парче тесто във врящата вода и варете 3-4 минути или просто докато пастата изплува на повърхността. Извадете наведнъж и потопете в купа, пълна с ледена вода за 1 минута. Отцедете пастата върху чиста кърпа, за да се предотврати залепване. Сложете 1 супена лъжица от пълнежа в центъра на всяко парче тесто и сгънете на триъгълник, а след това отново на по-малък триъгълник. Натиснете краищата, за да се запечатат. Изсипете слой доматен сос в голяма тава за печене. Подредете пълненото тесто на слоеве, така че леко да се припокриват. Покрийте с останалия сос и поръсете с допълнително пармезан. Печете на 200С за 5 до 7 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous16-05-2025
equilibrado dinámico Equipos de ajuste: fundamental para el operación fluido y óptimo de las máquinas. En el campo de la ciencia contemporánea, donde la efectividad y la estabilidad del equipo son de alta relevancia, los equipos de ajuste juegan un rol vital. Estos dispositivos especializados están concebidos para balancear y estabilizar componentes dinámicas, ya sea en equipamiento industrial, medios de transporte de transporte o incluso en equipos caseros. Para los especialistas en reparación de dispositivos y los ingenieros, utilizar con dispositivos de ajuste es esencial para proteger el funcionamiento suave y confiable de cualquier sistema rotativo. Gracias a estas opciones avanzadas modernas, es posible disminuir significativamente las sacudidas, el sonido y la tensión sobre los rodamientos, prolongando la duración de piezas valiosos. También significativo es el función que desempeñan los dispositivos de calibración en la servicio al consumidor. El asistencia técnico y el conservación regular utilizando estos sistemas posibilitan dar prestaciones de excelente calidad, elevando la satisfacción de los usuarios. Para los titulares de proyectos, la inversión en sistemas de equilibrado y medidores puede ser esencial para mejorar la rendimiento y desempeño de sus aparatos. Esto es sobre todo trascendental para los emprendedores que manejan modestas y intermedias organizaciones, donde cada detalle vale. Asimismo, los dispositivos de calibración tienen una extensa utilización en el sector de la protección y el control de estándar. Permiten detectar potenciales errores, evitando reparaciones elevadas y averías a los equipos. Más aún, los datos extraídos de estos sistemas pueden utilizarse para perfeccionar procedimientos y mejorar la exposición en plataformas de investigación. Las campos de utilización de los sistemas de balanceo incluyen variadas sectores, desde la manufactura de ciclos hasta el supervisión ecológico. No afecta si se habla de importantes fabricaciones productivas o reducidos establecimientos de uso personal, los aparatos de balanceo son fundamentales para garantizar un desempeño óptimo y libre de detenciones.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта