Регистрация

Вегетариански "млечен" сос за паста

Автор:
george
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
574
Оцени рецептата

1/2 ч наситнен зелен лук

2 с.л. зехтин или вода за сотиране

1 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно

3 с.л. хранителна мая

1 1/2 до 2 ч вода

2 с.л. сусамов тахан

2 ч.л. зеленчуков бульин

1/2 ч соево мляко

Смлян пипер (на вкус)

Смляна каменна сол

 

Загрейте зеления лук и зехтина или водата в тенджера и задушете в продължение на 3 минути. Добавете брашното и разбъркайте, за да се смесят. Добавете хранителната мая и бавно се добавя вода, като разбивате с бъркалка до гладък сос. Добавете тахана и бульона. Като се бърка непрекъснато, оставете соса да се готви на умерен огън, докато започне да ври. Смесете със соевото мляко. Гответе соса в продължение на 2 минути, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти и заври. Подправете с прясно смлян черен пипер и смляна каменна сол, по желание.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта