Регистрация

Печени макарони с кайма и сирена

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
21 Aug
|
Видяна:
22
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 пакет макарони от вид по избор

2 глави лук

4 скилидки чесън

400 г кайма

1 морков

4 с.л. олио

150 г чедър

150 г гауда

200 мл готварска сметана

1 яйце

150 г кашкавал

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Наситнете лука и чесъна, рендосайте моркова и сгорещете олиото в тиган. Запържете лука и чесъна до прозрачност, добавете моркова и гответе докато се запържи. Добавете каймата и раздробете на трохи. Овкусете със сол и пипер и махнете от огъня.

Чедъра и гаудата нарежете на малки кубчета. Макароните варета с 1/3 по-малко време от описаното на опаковката. Сварената паста изсипете в тава и добавете кубчетата сирена и месната запръжка. Разбъркайте много добре. Разбийте яйцето, добавете в него сметаната и с получената смес залейте ястието. Отгоре поръсете рендосания кашкавал.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта