Регистрация

Ябълково-морковен кейк

Автор:
петя добрева
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
855
Оцени рецептата

2 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1/2 ч маргарин

1 ч.л. канела

1 ч орехи, нарязани

2/3 ч стафиди

2 ч ябълки, обелени и настъргани

1 ч моркови, настъргани

Настърганата кора на 1 портокал

2 големи яйца

4 с.л. пресен портокалов сок

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете брашното в купа и разбъркайте добре, след това нарежете маргарина вътре и разбъркайте с канелата. Прибавете орехите, стафидите, ябълките и морковите. Добавете портокаловата кора, яйцата и сока, след това разбийте хубаво до смесване. Изсипете сместа в подготвената тава, загладете отгоре и печете в продължение на около 1 1/4 часа или докато тортата се надигне и е твърда на допир. Извадете от тавата и охладете върху решетка.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта