Елзаска ябълкова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. масло
1,5 кг ябълки
3 яйца
1/3 ч мед
1/4 ч олио
2 с.л. мляко
1 ч.л. ванилия
2 с.л. ром
1/2 ч брашно + 2 с.л.
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
Сол
За поръсване:
1 яйце
2 с.л. масло; разтопено
2 с.л. кафява захар
Загрейте фурната до 220С. Щедро намажете с масло форма за торта с отделящи се стени. Обелете, почистете сърцевината и нарежете ябълките на осминки. Поставете в голяма купа. Смесете яйцата, меда, маслото, млякото, ванилията и рома. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Смесете добре и се изсипва върху ябълките. Разбъркайте всичко заедно и изсипете в намасления съд. Пече се 30 минути. Междувременно смесете съставките за поръсването. След 30 минути, изсипете тази смес върху тортата и се разстила равномерно. Върнете във фурната и печете още 20 минути, докато се карамелизира отгоре. Охладете в съда върху стойка. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ