Регистрация

Елзаска ябълкова торта

Автор:
яна маринова
|
Дата:
12 Oct
|
Видяна:
1198
Оцени рецептата

1 с.л. масло

1,5 кг ябълки

3 яйца

1/3 ч мед

1/4 ч олио

2 с.л. мляко

1 ч.л. ванилия

2 с.л. ром

1/2 ч брашно + 2 с.л.

1 с.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

Сол

За поръсване:

1 яйце

2 с.л. масло; разтопено

2 с.л. кафява захар

 

Загрейте фурната до 220С. Щедро намажете с масло форма за торта с отделящи се стени. Обелете, почистете сърцевината и нарежете ябълките на осминки. Поставете в голяма купа. Смесете яйцата, меда, маслото, млякото, ванилията и рома. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Смесете добре и се изсипва върху ябълките. Разбъркайте всичко заедно и изсипете в намасления съд. Пече се 30 минути. Междувременно смесете съставките за поръсването. След 30 минути, изсипете тази смес върху тортата и се разстила равномерно. Върнете във фурната и печете още 20 минути, докато се карамелизира отгоре. Охладете в съда върху стойка. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта