Регистрация

Торта с канела и орехи

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
1500
Оцени рецептата

1 ч квас

3 яйца

2/3 ч зехтин

2 ч брашно

1 ч захар

2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/3 ч масло, разтопено

1/2 ч гранулирана захар

1/2 ч кафява захар

1/2 ч овесени ядки

1 ч орехи, нарязани

1 1/2 ч.л. смляна канела

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с мазнина правоъгълна тавичка и заделете. В голяма купа разбийте заедно кваса, яйцата и маслото. Добавете брашното, захарта, содата за хляб и солта. Заделете.

За да направите топинг, смесете маслото, гранулираната и кафява захар, овесените ядки, орехите и канелата.

Сложете половината от тестото в подготвената тава. Поръсете с половината от топинга, покрийте с останалото тесто и се поръсва с останалия топинг. Печете в продължение на 35 - 40 минути.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта