Регистрация

7-пластова сладоледена торта

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
1768
Оцени рецептата

За блатовете:

1/4 ч какао на прах

3 с.л. вода

1 голямо яйце

1 ч.л. ванилия

1/2 ч масло или маргарин

1 ч захар

1 1/3 ч брашно

6 ч ванилов сладолед, размекнат

За украса:

Бита сметана

Малини

Натрошени десертчета "Сникърс"

 

Загрейте фурната до 190С. Разбийте какаото, водата, яйцето и ванилията в малка купа, докато сместа е гладка. В голяма купа с електрически миксер, разбийте маслото и захарта за около 3 минути. Разбийте с какаовата смес (тесто може да изглежда пресечено). С миксер на ниска скорост, постепенно се добавя брашното, докато се абсорбира. Изрежете 7 кръга восъчна хартия. Капнете по 1/3 чаша тесто в центъра на всеки кръг. Разпределете останалата 1/3 ч тесто между кръговете. Навлажнете тавичка за печене с вода. Сложете по 2 кръга с тесто в тавата. Разпределете тестото почти до ръба на хартията. Печете 8 мин. или докато почти са готови. Охладете в съда за 3 минути. Прехвърлете върху решетка. Оставете да се охладят напълно. Междувременно, сложете восъчна хартия в разглабяща се форма за торта, като оставите достатъчно хартия, така че да покрие тортата. Отделете блатовете от хартията. Сложете 1 на дъното на разглабящата се форма. Намажете равномерно с 1 ч сладолед. Покрийте с друг блат и още 1 ч сладолед. Повторете с останалите блатове и сладолед, като завършите с блат. Увийте с хартия и найлоново фолио и оставете във фризера. При поднасяне, извадете от съда и отстранете хартията. Сложете в чиния за сервиране и покрийте със сметана, малини и натрошени десертчета "Сникърс".





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта