Торта амброзия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кутия готов микс за кекс
2 кутии портокалов желатин на прах
1 чаена чаша вряща вода
4 яйца
3/4 чаена чаша зехтин
За глазурата:
1 консерва натрошен ананас
1 пакет пудра захар
1 консерва резени ананас
5 резена мандарина
1 черешка
кокос
Разтворете желатина в гореща вода. Охлажда се няколко минути.
Добавете желатина в микса за кекс и смесете с останалите съставки за около 2 минути с миксера на умерена скорост.
Изсипва се в намазана и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса в продължение на 30 до 45 минути.
На глазурата:
Смесете ананаса с пудрата захар. Разбъркайте добре и намажете върху горещата торта.
Подредете резените ананас и поръсете с кокос.
Украсете отгоре с пет резена мандарина в кръг и една черешка в средата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ